Bezpieczeństwo żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna Dorośli
(1)
Czytelnia główna
(1)
Autor
Badora Aleksandra
(1)
Grimm Hans-Ulrich
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Woźniak Leszek
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Powieść amerykańska
(5498)
Powieść polska
(4773)
Powieść angielska
(2921)
Książka dla najmłodszych
(2408)
Kobieta
(2218)
Bezpieczeństwo żywności
(-)
Przyjaźń
(1686)
Rodzina
(1398)
Powieść norweska
(1319)
Tajemnica
(1304)
Miłość
(1255)
Saga
(1191)
Historia Polski
(1044)
Powieść niemiecka
(1037)
Relacje międzyludzkie
(1034)
Lektura szkolna
(1011)
Powieść francuska
(977)
Poezja polska
(910)
Powieść obyczajowa
(857)
Śledztwo i dochodzenie
(789)
Nastolatki
(782)
Zwierzęta
(767)
Opowiadania dla dzieci
(758)
Dziewczęta
(716)
Powieść sensacyjna
(693)
Zabójstwo
(689)
Magia
(666)
Powieść młodzieżowa
(604)
Powieść obyczajowa dla młodzieży
(594)
II wojna światowa
(591)
Powieść fantast.-realist. dla dzieci
(586)
Uczucia
(577)
II wojna światowa (1939-1945)
(536)
Rodzeństwo
(510)
Sekrety rodzinne
(510)
Trudne sytuacje życiowe
(505)
Relacja romantyczna
(492)
Powieść kryminalna
(481)
Powieść obyczajowa dla dzieci
(470)
Małżeństwo
(439)
Policjanci
(435)
Dzieci
(424)
Wybory życiowe
(424)
Osoby zaginione
(412)
Boże Narodzenie
(409)
Powieść przygodowa
(401)
Podróże
(393)
Opowiadania polskie
(371)
Życie codzienne
(369)
Uczniowie
(353)
Biografia
(348)
Ludzie a zwierzęta
(341)
Psy
(328)
Matki i córki
(315)
Żydzi
(305)
Historia literatury polskiej
(304)
Uprowadzenie
(297)
Wspomnienia
(296)
Zakochanie
(296)
Koty
(295)
Wakacje
(281)
Fantasy
(280)
Region
(279)
Dziadkowie i wnuki
(273)
Dramat polski
(268)
Thriller
(268)
Poszukiwania zaginionych
(265)
Chłopcy
(264)
Przepisy kulinarne
(251)
Przestępczość zorganizowana
(249)
Medycyna
(248)
Wielkopolska
(247)
Polityka
(242)
Powieść historyczna
(242)
Powieść autobiograficzna
(241)
Muzyka
(240)
Ojcowie i córki
(240)
Historia
(236)
Literatura polska
(236)
Psychologia
(232)
Dziennikarze
(231)
Bajeczki dla najmłodszych
(228)
Baśń
(220)
Krainy i światy fikcyjne
(217)
Marzenia
(216)
Władcy
(210)
Arystokracja
(209)
Opowiadania
(209)
Stworzenia fantastyczne
(208)
Seryjni zabójcy
(207)
Religia
(204)
Zemsta
(197)
Filozofia
(196)
Czarownice i czarownicy
(187)
Fantastyka
(186)
Śmierć
(185)
Horror
(183)
Poznańskie środowisko literackie
(183)
Studenci
(183)
Prywatni detektywi
(180)
Polacy za granicą
(179)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
W książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami ymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety oraz, przede wszystkim, żywności. Pokazano, jak na przestrzeni wieków zmieniła się rola kosmetyków w codziennym życiu ludzi oraz jaki wpływ wywierają one obecnie, jakie są korzystne, jak i negatywne skutki dla zdrowia, wynikające ze stosowania kosmetyków powstałych przy wykorzystaniu nanotechnologii oraz tych wykonanych metodami tradycyjnymi z użyciem naturalnych komponentów. Przedstawiono wpływ stosowania suplementów diety na zdrowie człowieka. Podkreślono szczególnie, że suplementy diety mogą w znaczący sposób pomóc w chorobach cywilizacyjnych XXI wieku. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniu żywności i jej bezpieczeństwa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 66/69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna Dorośli
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. W 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej