120218
Book
In basket
Ceniony neurolog, dr David Perlmutter, dowodzi, że choroby mózgu zaczynają się od chleba naszego powszedniego. Dr Perlmutter wydobywa na światło dzienne temat, który zbyt długo ukrywał się w czeluściach medycznych annałów: gluten i nadmiar węglowodanów niszczą mózg. Nie tylko rafinowany cukier, ale także „zdrowe” pełne ziarna zbóż mogą powodować demencję, ADHD, napady lęku, migreny, depresję i wiele innych chorób. Czterotygodniowy plan naprawczy przedstawiony w tej książce pozwala zadbać o zdrowie mózgu i zachować bystry umysł – niezależnie od wieku. Autor zdradza, jak wpływać na ekspresję genów dzięki diecie i dobrym nawykom. Broni cholesterolu i zdrowego tłuszczu. Pokazuje, jak radzić sobie z chorobami za pomocą smacznych posiłków, by cieszyć się dłuższym i zdrowszym życiem.
Availability:
Filia Przy Moście
There are copies available to loan: sygn. W 61 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again