Sorting
Source
Katalog zbiorów
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
only on-site
(1)
Branch
Czytelnia główna
(1)
Author
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Year
2000 - 2009
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Audience Group
Dorośli
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Fizjologia
(1)
Odżywianie
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(1)
1 result Filter
Book
In basket
Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata. Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień:: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia główna
Copies are only available in the library: sygn. C 61 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again