120216
Book
In basket
Uwolnij się od stanów lękowych za pomocą jedzenia! Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że nasz dobrostan psychiczny w dużej mierze zależy od tego, czym się żywimy. Okazuje się, że odpowiednio dopasowana dieta może nie tylko poprawić nasze zdrowie fizyczne, lecz także mieć zbawienny wpływ na samopoczucie. W tym przełomowym poradniku psychiatrka żywieniowa i autorka bestsellerowej książki Dieta dla zdrowia psychicznego Uma Naidoo przedstawia skuteczne, potwierdzone badaniami metody łagodzenia lęku poprzez wprowadzenie prostych nawyków żywieniowych, a także proponuje przepisy na pyszne potrawy bogate w superskładniki odżywcze.
Z tej książki dowiesz się,
- jak to, co jemy, wpływa na regulację emocji,
- jak wspomóc mózg, jelita, układ odpornościowy i metabolizm w obniżaniu poziomu lęku,
- co łączy stany zapalne z zaburzeniami lękowymi i jakie składniki odżywcze sobie dostarczać, by wyciszyć jedne i drugie,
- jak zrównoważyć poziom leptyny, hormonu, który jest kluczowym ogniwem między układem nerwowym a procesami metabolicznymi,
- co to jest KOSZ SPOKOJU i czym go napełniać, a czego do niego nie wkładać, by czuć się dobrze na co dzień,
- na jakich filarach oprzeć swój jadłospis i jak samodzielnie stworzyć odpowiedni dla siebie plan żywienia, by zwiększyć pewność siebie i lepiej radzić sobie z niepokojem.
Poznaj tajniki łatwego zarządzania makro- i mikroelementami w diecie wspierającej twój stan psychiczny, i odkryj, jak wielki dobroczynny wpływ na twoje emocje mają pozornie drobne zmiany w jadłospisie.
Availability:
Wypożyczalnia Główna Dorośli
There are copies available to loan: sygn. W 61 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again